Sytytystulppien väri

Retroautot.fi

Sytytystulppien väri kertoo onko auton moottori käynyt rikkaalla, laihalla, kuumana, tai onko sytytyksessä ollut häiriöitä.

Oikea värisävy tulpalle on kahvinruskea väri. Entisaikojen kahvinruskea sävy tulpan eristinjalan ja elektrodien seutuvilla syntyi polttoaineen lyijylisäaineistuksesta. Sävy on silti lyijyttömien polttoaineidenkin aikakaudella vielä jonkinmoinen osoitin, eli valkoisenharmaa tai kellertävänharmaa sävy näyttää tulpan toimivan oikealla lämpöaluella ja moottorin sytytys- ja seossäädön olevan kohdallaan. Elektrodeissa ei kuulu näkyä kulumista, ja rako on ohjearvon mukainen. Tällainen löydös kertoo, että kaikki on kunnossa.

Alla lista mitä sytytystulppien väri kertoo moottorin seossuhteesta

Tulppien värit Sytytystulpat Rikas Laiha


2 Comments

 1. Kimmo KOski
  Kimmo KOskiVastaa
  25.3.2017 at 07:05

  Kenellä ikinä on näin huonokuntoisia tulppia kuten kuvissa ja nämä on varmaan ollut jossain ulkoliiterissä 20 vuotta sillä muutoin niistä ei tollaisia saa.!!!????

  • Tony
   TonyVastaa
   2.5.2017 at 23:16

   Ei ole kuin pari viikkoa takaperin, kun kaverin Suzuki Swift vm2000 katoin tulpat ja oli pahemman näköisiä, kuin nuo pahimmat ”ASH FOULED” ja ”DEPOSITS” tulpat kuvista. 2 kpl oli valkosia ja 2 mustia ja aivan täynnä sitä moskaa. Ja ne tulpat oli vaihdettu vielä vuosi takaperin. Täytyy kyllä sanoa, ettei ole tullut koskaan vastaan yhtä pahan näköisiä tulppia edes retroautoissa vastaan.

Vastaa

Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto