Edessä pitkä automatka? Tästä aktiviteetteja vaikka Route 66 -matkalle!

eve

Suomessa on tunnetusti pitkät välimatkat. Ainakin, kun ajetaan pois Pääkaupunkiseudulta. Sieltäkin perheet ajavat Pohjoiseen talvi- ja syyslomilla. Rajoitusten mukaan ajettaessa, Helsingistä – Ouluun kestää n. 7 tuntia. Lappiin pari tuntia pidempään. Miten ajan saa kulumaan ahtaassa autossa? 

Vain taivas on rajana, mitä kaikkea autossa voi tehdä. Perheen kesken voi pelata erilaisia pelejä, järjestää musavisan ja niin edelleen. Jos autossa on vain aikuisia, voi matkaan hakea jännitystä vaikka nettipelaamisella. Yksin ajaessa podcastit saavat ajan kulumaan nopeasti.

Kerromme seuraavaksi kahdeksan (8) aktiviteettia, joilla ajan saa kulumaan automatkoilla.

1. Tunnistatko vastaantulevan auton?

Tämä aktiviteetti lienee jokaisen tuntema. Osaatko tunnistaa vastaantulevan auton merkin sekä mallin? Todelliset autotietäjät voivat viedä pelin vieläkin pidemmälle. Onko seuraava auto E-sarjan Mercedes Benz, AMG-paketilla? Ymmärrätte pointin.

Yhden pisteen saa merkistä, ja toisen pisteen mallista. Kenellä on ensimmäisenä 100 pistettä voittaa pelin. Tietonikkarit ottavat mukaan myös raskaan kaluston. Jokainen mies ei Scanian kuorma-autoja osaa mallilta nimetä. 

2. Bongaa ensimmäisenä retroauto

Kuka autossa olevista matkustajista huomaa ensimmäisen retro auton? Visassa on mukana 1960/90-luvun klassikot. Peliin saa lisämaustetta, jos mallin ja merkin tietää oikein. Sitähän ei tietysti voi perään mennä varmistamaan, mutta Google on kaveri. Sieltä kyllä saa suhteellisen tarkan varmistuksen asiaan. 

Fiat 500 / Kuva: Wikipedia


3. Montako autoa tulee vastaan?

Tähän voi osallistua koko perhe, riippumatta autojen tietämyksestä – tai sen puuttumisesta. Yritä arvata, kuinka monta autoa tulee vastaan tietyllä matkalla. Se voi olla vaikka 1 kilometri, tai 5 minuutin ajomatka. Luonnollisesti moottoritiellä tätä peliä ei kannata pelata. 

Lähimmäksi oikeaa tulosta päässyt saa palkinnon. Seuraavalla huoltoasemalla muu porukka tarjoaa limun ja jäätelön! 

4. Musavisa tai levyraati

Automatkan parhaimpia asioita on musiikin kuuntelu. Levyraadin voi järjestää, jos autosta löytyy bluetooth tai aux-liitäntä. Laittakaa omat suosikkikappaleet soimaan. Jokainen matkustava voi arvioida muiden suosikit.

Musavisan voi toteuttaa radiosta. Kuka tunnistaa kappaleen sekä artistin? Jos lähetyksen isäntä ei mainitse kappaleen nimeä, voi sen tarkastaa älypuhelimella. Monessa nykyajan luurissa on sisäänrakennettu sovellus, joka tunnistaa kappaleet. Samainen toiminto löytyy myös Snapchatista – se on jokaisen nuoren älypuhelimessa ladattuna. 

5. Viihdykettä nettipeleistä

Yksi tapa kuluttaa aikaa on nettipelaaminen. Sitä voi tehdä missä vain – kotona, lenkillä tai pitkällä automatkalla. Ajan saa kulumaan kuin siivillä. Etenkin, jos olet valmis laittamaan pari kymppiä kiinni pelaamiseen. Silloin puhutaan kasinopeleistä.

Nykyään kolikkopelit ovat pelaajien suosiossa. Ne ovat helppoja oppia, mutta niistä voi saada todella suuria voittoja. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka 5 miljoonan euron jackpot laukeaisi automatkan aikana? Miljoonavoitot ovat tietysti harvinaisia, mutta tärkeintä on saada mukavaa ajanvietettä. Täältä voit katsoa parhaat kolikkopelit

Nettipelejä on tietysti myös kaiken ikäisille. Älypuhelimeen voi ladata sovelluksia sekä erilaisia pelejä. Jos autossa on lapsia, ladatkaa koko porukka sama peli. Kuka pääsee pisimmälle automatkan aikana? Yksi suosittu peli on Angry Birds, joka soveltuu kaiken ikäisille ihmisille. Alussa se on helppo, jonka jälkeen haastetta tulee kerrakseen. 

6. Haaveile Nettiauto.comissa

Autoilijat tietävät tämän ajanvietteen. Nettiautossa vietetään aina aikaa, kun se on vain mahdollista. Erityisesti “Museoautot” ja “Jenkit” -kategoriat ovat meillä kovassa käytössä. Ei kenenkään tarvitse olla ostohousut jalassa. Haaveilu lienee oikea sana.

Haaveile projektista ensi kesälle. Löytyisikö Nettiautosta kunnostettava jenkkiauto, jonka saisi muutamalla tonnilla? Sen jälkeen voit selvittää osien hintoja ja niin edelleen. Aika kuluu varmasti hyvissä tunnelmissa!

7. Muistipeli – Mitä äsken näit?

Oletko koskaan pelannut automatkalla “Mitä äsken näit” -peliä? Se on hauskaa ajanvietettä koko perheelle. Kuskin kanssa ei kannata kilpailla liian tosissaan. Kukaan ei halua, että katse harhailee tieltä pois pitkäksi aikaa.

Pelin ideana on kysyä muilta matkustajilta, mitä erikoista äsken tuli vastaan. Esimerkiksi minkä huoltoaseman ohi äsken ajettiin? Mitä eläimiä pellolla äskettäin oli? Minkä maalainen rekkari ohi ajaneessa kuorma-autossa oli? Mikä hälytysajoneuvo ajoi äsken ohitse? 

Kysymyksiä voi keksiä mistä tahansa asiasta.

8. Legendaarinen keltainen auto -peli

Jokainen on joskus pelannut keltainen auto -peliä. Joko tietoisesti tai tietämättään. Onko kaveri antanut pienen iskun olkapäähän automatkan aikana? Perään on huudettu kovaan ääneen “keltainen auto!”.

Kun vastaan tulee keltainen auto, tulee vierustoveria lyödä kevyesti olkapäähän. Alkujaan auton tuli olla vielä kuplavolkkari. Nykyään keltaisia kuplia on niin vähän, että auto kuin auto kelpaa. 

Samaista peliä voidaan pelata rättisitikoilla (Citroën 2CV), ilman keltaista väriä. Kun tämä ranskalainen kaunotar ajaa vastaan, napauta kaveria olkapäähän. Saat huutaa kovaan ääneen “rättisitikka!”. 

Vastaa

Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto