Outrun peliarvostelu

Kategoriat:Pelit
Tagit:, , , ,
Tony

He, jotka ovat tarpeeksi vanhoja muistamaan Outrun -pelin 1980-luvulta, muistavat varmasti myös sen, kuinka suuren vaikutuksen tämä arcade -peli teki heihin. Verrattuna muihin ajopeleihin, kuten Pole Positioniin, tämä uusi Outrun -peli oli suorastaan uskomaton. Tämä peli aloitti uuden arcade -kauden, 3D arcade -pelit.

Vuonna 1987 Sega muutti pelin Master Systems versiolle, tavoitteenaan tuoda peli ihmisten omiin koteihin. He onnistuivatkin siinä erittäin hyvin ja siitä lähtien pelin fanit saivat pelata
suosikkipeliään oman kodin mukavuudesta. Tämä oli alku myös kotoa käsin pelattaville korkealaatuisille ajopeleille.

Millainen on pelin kulku?

Outrun on ajopeli, jossa pelataan kelloa vastaan. Pelissä on yhteensä 15 tasoa, mutta sinun pitää päästä läpi viidestä päästäksesi pelin loppuun. Jokaisen tason lopussa on haarukka,
josta valitset, mihin suuntaan lähdet seuraavaksi. Se määrittelee seuraavan tasosi.

Ajokokemus Master Systemsillä on hyvä. Se, kuinka auto kulkee kulmista ja miten se luisuu on hyvin lähellä alkuperäistä versiota, toisin kuin muissa tuon ajan autopeleissä. Voit jopa osua muihin autoihin ilman, että jäät jumiin. Tiessä olevat viivat ja erilaiset tavarat ja asiat tien vieressä antavat sinulle mahtavan nopeuden tunteen.

Tietysti alkuperäiseen arcade -peliin verrattuna tietokoneversiossa on eroja. Tietokoneversiossa on esimerkiksi enemmän mäkiä ja voit jopa valita oman musiikkisi valikosta.

Grafiikat ovat yllättävän hyvät

Vaikka peli on jo 80-luvulta, grafiikat Master Systemsissä ovat melko hyvät. Ohjelmoijat tekivät hyvää työtä pyrkiessään saamaan tietokonepelin näyttämään arcade -peliltä. Verrattuna hyvin moniin muihin ajopeleihin, joita oli ja on edelleen saatavana tietokoneella, Outrun on toteutettu erittäin kiitettävällä tavalla.

Ihan ensimmäiseksi huomaat varmasti animaatioiden sujuvuuden. Tietysti tämän päivän standardeilla se on huono, mutta vuonna 1987 Master Systemsillä se on hyvin sujuva. Kaikki autot ovat hyvin piirrettyjä. Vaikka tien vieressä ei ole paljon yksityiskohtia, näet kuitenkin hienosti toteutettuja puita, kiviä, liikennemerkkejä ja muita. Taustalla on myös paljon yksityiskohtia, kuten pilviä ja vuoria. On kuitenkin harmillista, vaikkakin ymmärrettävää, että meri, kanjonit ja yllä liikkuvat pilvet jäivät pois pelistä.

Pelin grafiikat ovat kuitenkin aivan ehdottomasti huippuja verrattuna moneen muuhun 80- luvun peliin. Nykyään jopa igame.com casino pelit omaavat paremmat grafiikat, mutta se on
vain ymmärrettävää.

Ääni ja musiikki ovat ehkä paras asia koko pelissä

Yksi parhaista asioista arcade -pelissä oli mahtava musiikki ja on mukavaa tietää, että se otettiin huomioon myös Master Systemsissä. Jokainen arcade -peleissä mukana ollut musiikki pääsi mukaan myös Master Systemsiin. Musiikki on parasta, mutta ääniefekteissä on otettu huomioon myös vinkuvat renkaat sekä rysäys toisen auton osuessa sinuun.

Tietokoneelle siirretty versio on toteutettu siis melko hyvin ja se imitoi alkuperäistä arcade –
peliä mahdollisimman tarkasti.

Yhteenveto

Ajopelit ovat erittäin suosittuja pelejä vielä tänäkin päivänä. Kaikki ensimmäisiä arcade-ajopelejä pelanneet muistavat takuulla, kuinka hieno tunne oli ajaa autopeliä, osua muihin autoihin ja voittaa kierros toisensa jälkeen. Sega siirsi tämän suositun arcade -pelin hienosti Master Systemsille ja monet innostuivatkin pelaamaan tätä peliä kotona.

Outrun -peliä voi pelata tietokoneella vielä tänäkin päivänä. Voit ladata sen koneellesi tai pelata sitä tiettyjen sivustojen kautta. Mikäli haluat nähdä, miltä pelin grafiikat näyttävät, kannattaa vilkaista Youtube -videoita, jotka antavat siitä erittäin hyvän kuvan.

On mukavaa nähdä, että peli siirtyi tietokoneille yksityiskohtia säästämättä ja mistään sen enempää tinkimättä.

Vastaa

Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto