Out Run

Retroautot.fi

Outrun Ferrari Testarossa maaliviivallaToissapäivänä löytyi netistä artikkeli vanhoista klassikko autopeleistä ja päätin tehdä esittelyn Out Run pelistä.

Out Run on Segan 1986 julkaisema autopeli, jossa pelaaja ajaa Ferrari Testarossa avoautolla kilpaa aikaa vastaan. Kyydissään pelaajalla on hemaiseva blondi, joka ei tunnu paljoa välittävän, vaikka Ferrari kiihtyy yllättävänkin nopeasti aina 293 huippinopeuteen asti.

Pelissä oli tuotu paljon uusia ominaisuuksia, kuten skaalautuvat objektit, jotka antoivat vaikutelman kolmiulotteisuudesta. Lisäksi Out Run pelissä pelaajalla oli mahdollisuus ajaa kilpailun läpi eri reittejä, joka toi peliin uudelleenpelaamisen arvoa. Ominaisuuksien ohella pelissä oli päähän soimaan jäävä musiikki, josta vielä tänäkin päivänä ihmiset tekevät remixejä. Peli olikin aikoinaan hyvin suosittu ja sitä julkaistiin monelle eri konsolille ja tietokoneelle.

Pelissä on tietysti epäkohtia, koska kyseessä on enemmän arcadepeli, kuin autosimulaatio. Auton kääntyminen on pelkästään hahmon liikuttelua sivusta sivulle, joka samalla vierittää maisemaa toiseen suuntaan. Vastaantulevat kohteet ja maisemat vilisevät ohi oudoilla nopeuksilla ja niissä on havaittavissa paljon nykimistä. Tekniikan puolelta Ferrarin nopeudet, kiihtyvyydet ja muut ominaisuudet ovat hyvin kaukana todellisuudesta. Graafisesti Out Run on aikaansa nähden hieno tekele.

Out Run on siis hieno retroautojen klassikkopeli, jota kannattaa kokeilla muistojen verestämiseksi. Nykynuorison ei välttämättä kannata peliä kokeilla.


Vastaa

Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto