Autonvuokraus Helsinki ja tulevaisuus: Mitkä vuokra-autot nousevat tulevaisuuden klassikkoautoiksi?

Kategoriat:Yleinen
Tagit:,
Tony

Porsche 914, BMW E28, Lancia Stratos HF ja monet muut tällä sivustolla esittelemämme ikoniset automallit ovat tällä hetkellä maailman halutuimpia klassikkoautoja. Ajan kuluessa niin kutsutuiksi klassikkoautoiksi nousee vääjäämättä kuitenkin myös sellaisia autoja, joita voi nähdä nykypäivänä kaduilla alituiseen.

Autovuokraamot Helsingissä tarjoavat lukemattomia vaihtoehtoja vuokra-auton suhteen. Tällä sivulla esittelemme muutamia mielenkiintoisia ja monen autovuokraamonkin valikoimista vuosikymmenten takaa tuttuja automalleja, jotka kansainvälisella mittapuulla saattavat hyvinkin kohota arvoon arvaamattomaan joskus tulevaisuudessa. Muistutamme kuitenkin, ettei alla mainittaviin autoihin tietenkään kannata lähteä sijottamaan päätä pahkaa ennen tarkempaa taustaselvitystä ja pohdintaa — varsinkaan, jos pyrkimyksenä on hankkia tulevaisuuden klassikkoauto sijoitusmielessä.

Mikä tekee autosta klassikon?

Ei ole olemassa varsinaista määritelmää sille, milloin ajoneuvoa voidaan kutsua klassiseksi autoksi. Nyrkkisääntönä pidetään kuitenkin sitä, että vähintään 25 vuotta vanha auto voidaan luokitella klassikoksi, kun taas vähintään 15 vuotta vanhaa autoa saatetaan kutsua moderniksi klassikoksi. Sotia edeltävänä aikana valmistetut autot sen sijaan ovat asia erikseen ja niihin viitataan usein nimityksellä ”antiikkiauto”.

Näiden lisäksi on olemassa tiettyjä autoja, joista tulee lähes välittömästi klassikkoja äärimmäisen rajoitetusta tuotantoerästä johtuen. Tällainen on esimerkiksi upea Maserati GT 4200. Helsinkiläisestä autovuokraamosta Maserateja ei hevillä löydy matalan kysynnän vuoksi.

Kuva: Unsplash

Mitkä ovat tulevaisuuden klassikkoautoja?

Oletko koskaan pohtinut, mitkä tällä hetkellä vielä varsin tavallisiksi luokiteltavat autot ovat muutaman vuosikymmenen päästä kaikkein halutuimpia klassikkoautoja? Kysymys on mielenkiintoinen, mutta siihen ei ole yksiselitteistä vastausta.

Helsingissä toimii lukuisia autovuokraamoja, joiden valikoimat kattavat kymmeniä tai jopa satoja vaihtoehtoja vuokra-autoa etsiville. Tarjonnassa on kaikkea kompakteista kaupunkiautoista järeisiin maastureihin. Netissä voi jo etukäteen vertailla eri vaihtoehtoja ja hintoja sen mukaan, millaisen ajoneuvon tarvitsee. 

Seuraavaksi esittelemme muutamia autovuokraamoissakin nähtäviä automalleja, joissa on monien autofanien ja alan asiantuntijoiden mielestä potentiaalia nousta tulevaisuuden klassikkoautoiksi. Jotkut autovuokraamot tarjoavat tai ovat jossain vaiheessa tarjonneet alla esiteltyjä automalleja valikoimissaan, joten ne ovat saattaneet tulla jollekin tutuiksi esimerkiksi kesäauton vuokrauksessa tai lomareissun ajopelinä. 

Renault Clio V6 Sport (2001)

Vuonna 2001 ilmestynyt Renault Clio V6 Sport on sporttinen ja virtaviivainen auto, joka soveltuu myös erinomaisesti perheautoksi. Sen suorituskykyä on ylistetty lukemattomia kertoja kansainvälisissä autolehdissä ja sitä on jopa nimitetty maailman pienimmäksi superautoksi. Ikoniseen Lotus Eliseen aika ajoin verrattava V6 oli parikymmentä vuotta sitten ilmestyessään noin 30 000 euron hintainen, eikä sen myyntiarvo ole juurikaan muuttunut. 

Juuri tämänkaltaiset sporttiset versiot moderneista klassikoista herättävät autojen ystävien keskuudessa yhä enemmän kiinnostusta. Renaultin V6-mallia on valmistettu vain rajallinen erä, jonka vuoksi sen arvon uskotaan nousevan ennen pitkää. Monen mielestä V6 onkin kiinnostava sijoituskohde tulevaisuutta ajatellen.

Ford Focus RS (2002)

Ford Focus on todellinen suosikkiauto, joka lukeutuu kaikkien aikojen myydyimpien autojen joukkoon. Myös autovuokraamoiden tilastoissa Ford Focus keikkuu vuosi toisensa jälkeen suosituimpien vaihtoehtojen listalla, sillä se tarjoaa kompaktin ajopelin verrattain huokeaan hintaan. Mikäli on kiinnostunut vuokraamaan auton esimerkiksi parin päivän muuttourakkaa tai pidempää road trippiä varten, on Ford Focus turvallinen ja helppo valinta. Jos lähtöpaikkana on Helsinki ja etsinnässä on edullinen vuokra-auto, kannattaa siinä tapauksessa hintoja vertailla etukäteen netissä. Muista, että luotettava vuokraussivusto tarjoaa asiakaspalvelua ympäri vuorokauden sekä vertailee niin tunnettuja kuin pienempiä autovuokraamoita.

Ford Focus RS on yksi merkin tunnetuimmista malleista. Joidenkin mielestä automallin yleisyys saattaa olla este sen nousemiseksi klassikkoautojen kastiin. On totta, ettei Ford Focus ole ainakaan sijoitusmielessä kummoinen vaihtoehto, mutta se herättää monissa nostalgisia tuntemuksia. Uutena mallin hinta pyörii parinkymmenentuhannen euron tuntumassa, mutta käytettynä Ford Focus RS:n voi ajokilometreistä riippuen löytää jopa muutamalla tuhannella eurolla.

Aston Martin V12 Vantage (2009)

Brittivalmisteisten urheiluautojen ystävät suorastaan rakastavat Aston Martinia. Merkin V12 Vantage vuodelta 2009 julkaistiin osan Vantage-sarjaa vaihtoehtona alkuperäiselle V8 Coupé -mallille. Tämä upea ajopeli on valmistettu käsin ja koottu Aston Martinin tehtaalla Englannin Warwickshiressä ja sitä verrataan usein Porsche 911:een.

V12-mallin valmistus aloitettiin vuonna 2009 neljä vuotta V8-mallin tuotannon aloittamisen jälkeen. Sittemmin Aston Martin julkaisi siitä vuonna 2013 sporttisemman version, mutta monen mielestä juurikin alkuperäinen vuoden 2009 malli on se ainut oikea.

BMW M3 E46 (2000)

BMW:n M-sarja on on ollut jo pitkään suosittu hillityn tyylikkäistä autoista pitävien keskuudessa. M3 E46 -auton tuotanto aloitettiin vuonna 2000 ja sitä myytiin kuuden seuraavan vuoden aikana kaikkiaan 85 000 kappaletta. BMW:n M-sarjan autoista juuri M3 E46 on kaikkein menestyksekkäin, jonka vuoksi se saattaa hyvinkin nousta tulevaisuuden klassikkoautoksi. Tuotantomäärä jäi kokonaisuudessaan riittävän pieneksi, että autossa on potentiaalia myös sijoituskohteena.

Mitsubishi Lancer Evolution VIII (2003)

Japanilaisvalmisteisen Mitsubishi Lancer Evolutionin kahdeksatta sukupolvea edustava VIII-malli vuodelta 2003 on ollut tasaisen suosittu valinta vuodesta toiseen. Vuonna 1992 alkanut Lancer Evolutionin tuotanto jatkui 24 vuoden ajan aina vuoteen 2016, joka kertoo sen kestävästä suosiosta. Aivan erityisen paljon mallia on myyty Yhdysvalloissa, jossa siitä on myyty neljää eri versiota. Mitsubishi Lancer on tullut vuosien saatossa tutuksi myös video- ja konsolipeleistä — tällä autolla pääsee pelaamaan muun muassa huippusuositussa Gran Turismo -pelissä. 

Kuva: Pixabay

Tulevaisuus voi yllättää

Yllä esiteltävälle listalle on poimittu vain muutamia esimerkkejä potentiaalisista tulevaisuuden klassikkomalleista. Luettelosta puuttuvat monet perinteisesti jo syntyessään klassikoiksi miellettävät automerkit kuten Bentley Jaguar ja Porsche, mutta niiden ohella moni muukin auto ansaitsisi tulla mainituksi. Autovuokraamot keskittyvät muutamia poikkeuksia lukuunottamatta kuitenkin tämänkaltaisten luksusautojen vuokraamisen sijaan keskihintaisiin tai edullisempiin malleihin ymmärrettävistä syistä.

On mahdotonta sanoa varmuudella, mitkä automallit tulevat kohoamaan arvossaan tulevina vuosikymmeninä. Jos tulevaisuuden klassikkoautot pystyttäisiin nimeämään jo etukäteen, kiinnostaisivat ne sijoittajia laajemminkin. Tässä vaiheessa voimme ainoastaan heittää ilmoille villejä veikkauksia siitä, minkä automallin arvo saattaa tulevaisuudessa nousta merkittävästi.

Vastaa

Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto