Rally Championships

Retroautot.fi

Rally Championships IntroRally Championships on Amigalle tehty rallipeli, joka sisältää hyvän valikoiman klassisia retro-ralliautoja ja hienon graafisen ilmeen.

Peli on kuvattu isometrisestä kuvakulmasta ja auton liikkeet on toteutettu usealla eri kuvasarjalla, joka antaa pelistä kolmiulotteisen vaikutelman. Pelin fysiikka on myös toteutettu hyvin. Peli muistuttaa kovasti Power Drive Rally-peliä. Pelin alussa pelaaja valitsee millä autolla rallikilpailuun osallistutaan. Pelissä on valittavana seuraavat automerkit:

Rally Championships Lancia Delta

Eri autoilla on erilaiset ominaisuudet ja ne käyttäytyvät rallitaipaleilla erillä tavalla, tosin melko pienin eroin. Autojen fysiikka on melko menevää ja autoilla pääsee kyllä heittämään perääkin, mutta fysiikkaa olisi voinut vielä viimeistellä, erityisesti etuvetoisten, takavetoisten ja nelivetojen eroavaisuuden kanssa.

Ennen kilpailuiden alkua pelaaja pystyy tekemään autoon varikolla korjauksia ja muutoksia. Autolaina  pelissä ei onnistu, mutta rahaa pystytään tienaamaan kisoista tulevilla voitoilla. Rikkinäistä autoa voidaan korjata rahalla ja seuraavaan kisaan voidaan valita oikeanlaiset renkaat sliksejen, sade ja muta/talvi renkaiden välillä. Väärä rengasvalinta saattaa olla kohtalokas virhe. Myös kartturin voi vaihtaa varikolla parempaan. Huonot kartturit eivät saattavat lukea merkit väärin, tai jättää ne kokonaan välistä.

Rallia ajetaan vaihtelevissa paikoissa esimerkiksi Skandinaavian lumisissa ja liukkaissa maisemissa, Afrikan pölyisillä savanneilla, asvaltilla Ranskan kaduilla, kapeilla Alppejen vuoristomaisemissa, sekä sademetsissä. Radat sisältävät mutkia, esteitä, siltoja, kavennuksia ja jopa hyppyjä. Pelissä voidaan ajaa myös yöllä, mutta yöradoissa ajovalojen merkitystä ei korosteta ja ne ovat mukana lähinnä vain graafisessa mielessä. Radalla olevien yksityiskohtien lisäksi itse tiellä lojuu paikoittain arcadehenkisesti erilaisia bonuksia, joilla pelaaja voi paikkaa lennosta auton kuntoa, tai saada tankkiin lisää polttoainetta. Osa radoista on hyvin rallihenkeen toteutettuja, mutta esimkerkiksi kaupunkiradat saattavat olla välillä hyvin sekavia ja niissä autolla ajo on yhtä törmäilyä seinästä toiseen.

Rally Championships LumirataRally Championships Savanni

Itse kilpailut on kuvattu isometrisestä kuvakulmasta. Auto on suhteessa radan kokoon melko suuri ja se hieman hankaloittaa reagointia nopeissa tilanteissa, koska mutkat tulevat hyvin nopeasti kuvaruudun takaa. Täytyy muistaa, että kyseessä on tietysti arcadehenkinen rallipeli, mutta autojen käyttäytymistä olisi voinut hieman parantaa pelissä. Autot ovat kuin formulapelistä, ne nimittäin kiihtyvät lähes 200 km / 8000 rpm sekunnissa jonka jälkeen tulee rajoitin vastaan ja nopeus loppuu kuin seinään. Tätä vauhtia sitten ajetaan pitkin kapeiden jäisten ratojen. Autoilla on bensamittari, joka saattaa loppua, sekä vauriomittari, joka kertoo kuinka rikki auto on. Auton hajoamismittarin loppuessa täysin, on kisa keskeytettävä.

Graafisesti peli on hienon näköinen. Kuvissa on käytetty melko paljon aitoja valokuvia erityisesti valikkokaaviossa ja ennen kisaa olevissa tapahtumissa, mutta kohdat joissa käytetään omatekoista grafiikkaa on myös hyvin onnistunutta. Ralliradat ovat suhteellisen aidon ja hienon näköisiä, vaikka ne onkin rakennettu palasista ja objekteista. Radat sisältävät paljon pieniä graafisia yksityiskohtia, kuten kaiteita, tolppia, aitoja yms, jotka tuovat peliin aitouden tuntua. Vain autojen viimeistely olisi saanut olla hivenen parempi. Autot on tehty näemmä jollain vanhalla 3D-ohjelmalla ja käännetty 2D-kuvaksi, mutta tätä 2D kuvaa voitu hieman parannella kuvankäsittelyohjelmalla. Hienona lisäyksenä pelissä on onnistuttu tekemään suhteellisen hyvin musta raita, jota pystyy piirtelemään tiehen. Tosin raitaa tulee lähinnä lukkojarrutuksista, eikä revittävistä kiihdytyksistä.

Äänimaailmalta peli onkin toinen juttu. Taustalla soi ihan menevä teknon ja popin risteytys, joka ei säväytä, mutta jota kyllä jaksaa kuunnella. Pelin suurimpana kompastuskivenä äänimaailman puolella on autoilta puuttuvat äänet. Rallipeli ilman ralliauton ääniä on jotenkin vajaavainen. Ralliautojen pitäessä mykkäkoulua tuntuu, kuin niistä uupuisi tehoa ja luonnetta.

YouTube video pelistä


Rally Championships peli muualla:

Vastaa

Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto