Formula 1 -kuljettajien radan ulkopuolella käyttämät retroautot

Kategoriat:Yleinen
Tagit:,
eve

Formula 1 on maailman suosituin ja tunnetuin moottoriurheilusarja. Sarjan kuljettajat ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja supertähtiä ja heidän tekemisiään seurataan tarkasti. Myös Suomessa Formula 1 on erittäin seurattu sarja, kiitos Keke Rosbergin, Mika Häkkisen, Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen kaltaisten huippukuljettajien. Näitä supertähtiä yhdistää tietenkin jo ammattinsa kautta elämänmittainen rakkaus autoihin ja muihin kulkupeleihin. Suuri osa Formula 1 -kuljettajista on myös hyvin varakkaita. Tämä avaa harrastusten suhteen paljon mahdollisuuksia. Jotkut kuljettajat ovat viehtyneet retroautojen keräilemiseen ja tässä artikkelissa kerromme hiukan kolmesta tällaisesta kuljettajasta ja heidän kokelmistaan.

Nico Rosberg, suomalaissukuinen maailmanmestari

Vuonna 2016 Formula 1 sai uuden maailmanmestarin, kun toisen polven F1-kuljettaja Nico Rosberg nousi mestariksi, vaikka Bet365 Suomi ja muut vedonlyöntitoimistot eivät häntä ennakkosuosikkina pitäneet. Rosberg on tunnetusti suomalaisen maailmanmestarin Keke Rosbergin poika ja hänellä itselläänkin on myös Suomen passi, vaikka hän Saksaa uransa aikana edustikin. Rosberg lopetti uransa tähän mestaruuteen ja se on antanut hänelle aikaa keskittyä harrastuksiin, joista yksi rakkaimmista on klassikkoautot. Rosberg on esitellyt silloin tällöin julkisuudessa klassikkoautojaan, joihin kuuluvat muun muassa vaaleansininen vuoden 1970 Mercedes-Benz 280 SL Pagoda ja vuoden 1955 valkoinen Mercedes-Benz 300 SL. Hänen on nähty ajavan myös klassisilla Ferrareilla, Mustangeilla ja Porscheilla. Rosbergin rakkaus klassisia autoja kohtaan on niin suuri, että vuonna 2019 hän järjesti suuren Drivin’ with Nico -kilpailun, johon hyväksyttiin vain vuonna 1985 tai sitä ennen valmistettuja autoja. Osallistuen siihen toki myös itse.

Jenson Button, pitkän linjan veteraani

Peräti 18 kaudella Formula 1 -sarjassa esiintynyt Jenson Button koki tähtihetkensä vuonna 2009, kun hän nousi mestariksi innovativiisella Brawn-tallin autolla. Pitkä ura päättyi legendaarisen McLarenin puikoissa vuonna 2017. Jenson Button on tunnettu mittavasta autokokoelmastaan, joka myös elää koko ajan. Button ei ole keskittynyt pelkästään klassikoihin, vaan hänen kokoelmastaan löytyy sekä uusia autoja että klassisia retroautoja. Buttonin kokoelman helmi on vuoden 1957 musta Chevy Corvette, jonka hän sai perinnöksi isältään. Muita Buttonin kokoelman retroautoja ovat muun muassa vuoden 1970 Pontiac GTO, joka toimi myös hänen hääautonaan, vuoden 1964 Ferrari 275 GTS sekä vuoden 1980 Pontiac Trans-Am, joka on monen pojan unelma-auto. Buttonin kokoelmaan kuuluu huomattava määrä myös täysin uusia ja moderneja autoja, mutta ne sopivat aiheeksi toiselle sivustolle.

Sebastian Vettel, neljä kertaa maailman paras

Kun puhutaan aktiivista Formula 1 -kuljettajista, niin Kimi Räikkösen lopettamisen myötä heistä ehkä kaikkein tunnetuin on saksalainen Sebastian Vettel. Sebastian Vettel voitti maailmanmestaruuden Red Bull -tallissa peräti neljä kertaa peräkkäin vuosien 2010 ja 2013 välillä ja mies aloittaa vuonna 2022 jo uransa 17. kauden Formula 1 -sarjassa. Nykyisin hän ajaa Aston Martin -tallin vihreällä ohjuksella, kannettuaan sitä ennen legendaarisen Ferrarin värejä usean vuoden ajan. Sebastian Vettel kerää autojen lisäksi myös moottoripyöriä ja myy sekä ostaa niitä usein. Vettelin kokoelmassa on sekä retroautoja että moderneja autoja ja moottoripyöriä. Vettel omistaa muun muassa klassisen Ferrari F40 -auton, mutta kokoelman ehdoton helmi on 50-luvulla valmistettu punainen Fiat 500. Tämän todella klassisen pikkuauton Vettel osti, aikoinaan oopperalalaulajien kruunaamattomalta kuninkaalta, Luciano Pavarottilta. Fiat 500 on Vettelin todellinen silmäterä ja hän pitää huolen siitä, että se on aina moitteettomassa kunnossa. On hyvin todennäköistä, että Vettel ei tätä autoa myyntilistalle lisää koskaan, vaikka muuten hänen autokokoelmassaan vaihtuvuus onkin hyvin suurta.

Vastaa

Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto