Esittelyssä top 7 parhaat retro-ajopelit, jotka jokaisen autofanaatikon täytyy kokea uudestaan

eve

Erilaiset ajopelit ovat aina olleet osa videopelien maailmaa niin tietokoneella, pelikonsoleilla kuin myöhemmin älypuhelimillakin.

Vaikka pelejä löytyy nykyään monista muistakin teemoista, ei ajopelien suosio ole hiipunut lainkaan – päinvastoin. Jopa monet video slots on rakennettu autoteeman ympärille, joten autopelejä todella löytyy kaikkien pelityyppien ystäville.

Nykypäivän modernit ajopelit ovat hyvin erilaisia verrattuna siihen, mitä 80-, 90- ja 2000-luvun retropelit olivat. Monet ovat kuitenkin sitä mieltä, että kyseiset ajopelit ovat niitä kaikkein aidoimpia ja viihdyttävimpiä.

Ne eivät välttämättä ole ominaisuuksiltaan, sisällöltään tai grafiikaltaan ihan tätä päivää, mutta tunnelmaa ja hauskuutta niissä riittää senkin edestä. Mitä tällaiset pelit sitten ovat? Tässä artikkelissa käydään läpi parhaimpia retropelejä autojen ihmeellisestä maailmasta!

Top 7 parhaimmat retro-ajopelit

1)   TrackMania – 2003

Tässä pelissä oli käytössä ratamuokkaus, joka muutti kaiken. Pelaajien piti suorittaa haasteita ja päihittää aikoja, ja ansaita sitä kautta valuuttaa uusien ratakappaleiden ostamista varten.

Pelistä löytyi ainoastaan kolme ympäristöä, jotka vaihtelivat perinteisestä ralliradasta hietikolle ja lumisiin olosuhteisiin, mutta niitä voitiin useilla eri asetuksilla Survival-, Puzzle- ja Race-tilassa.

Koska pelaajat pystyivät luomaan ja jakamaan omia ratojaan, automallejaan ja ulkoasujaan, pelistä tuli jättimenestys. Se on sitä edelleen ja monet uskolliset pelaajat luovatkin sinne sisältöä yhä päivittäin.

2)   Colin McRae Rally – 1998

Vaikka markkinat kuhisivat jo rallipelejä, päätti Codemasters tarjota aidomman WRC-kokemuksen allekirjoittamalla sopimuksen Colin McRaen kanssa.

Peli vaati siihen ajankuvaan nähden todella paljon tutkimusta, mikä on tänä päivänä puolestaan ihan klassinen käytänötä kilpapeliä kehittäessä.

Tiimi esimerkiksi käytti ajoneuvoissaan laserskannaustekniikka, testasi ralliautojen oikeaa liikettä ja nauhoitti ääntä useista eri tilanteista niin moottorista kuin pakoputkestakin luodakseen aidompaa tunnelmaa.

3)   The Need For Speed – 1994

Erilaisia Need For Speed -pelejä löytyy markkinoilta kymmenittäin, mutta kaikki sai alkunsa The Need For Speed -klassikosta. Julkaisuhetkellä pelin grafiikat olivat suorastaan hämmästyttävän aidon ja auton käsittely oli monien mielestä realistista.

Peli tarjosi paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ja lisäksi mukana oli vino pino lisensoituja autoja, mukaan lukien:

Näistä autoista ei päässyt nauttimaan pitkään aikaan muualla, sillä kesti todella pitkään, ennen kuin muut ajopelit alkoivat hyödyntää oikeita automalleja.

4)   Burnout – 2001

Koko Burnout-pelisarja on kokonaisuudessaan mahtava. Mitään sen peleistä ei voi tai pidä ottaa turhan vakavasti, sillä kaikkia niitä yhdistää holtiton ajaminen. Etenkin pelisarjan ensimmäinen yksilö oli pelaajien mieleen, sillä se tarjosi jotain sellaista, mitä markkinoilta ei vielä aiemmin löytynyt.

Peli oli täynnä vaarallista ajamista, nopeaa kilpailua ja näyttäviä kolareita, jotka veivät pelin viihdyttävyyden ihan uudelle tasolle.

5)   Gran Turismo – 1998

Kun Gran Turismo ilmestyi vuonna 1998, olivat kaikki vakuuttuneita siitä, että kyseessä oli kaikkien aikojen paras ajopeli, vaikkakin siinä oli zombien tavoin liikkuvia tekoälyautoja, joita kilpailu omasta paikasta ei kiinnostanut tippaakaan.

Mukana oli kuitenkin yli 170 autoa ja jokaisen käsittely tuntui uniikilta. Nyt tämän pelin pelaaminen tuntuu monelle kaukaiselta ajatukselta, varsinkin, kun PS5:lle on jo tarjolla Gran Turismo 7. Tuohon aikaan GT1 oli kuitenkin ajopeli, jonka kaikki muut toimijat halusivat päihittää.

Isossa mittakaavassa Gran Turismo on nykymuodossaan eittämättä yksi myydyimmistä pelisarjoista, joka on niittänyt itselleen valtavasti suosiota vuosien saatossa. Suosio on kantanut hedelmää, sillä alkusyksystä 2023 tullaan näkemään Gran Turismo-elokuva.

Vastaa

Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto