World Rally Championship

Retroautot.fi

WRC Toyota CelicaWorld Rally Championship on Atarin ja Gaelcon 1993 tekemä isometrinen rallipeli, joka varmasti on monelle tuttu 90-luvulla arcade kolikkopelinä. Peli muistetaan erityisesti sen nopeudesta, joka vaatii todella hyvää reaktioaikaa mutkissa. Maisemat vilisevät todellakin vauhdilla silmissä ja tämä tuo peliin oikeaa vauhdintuntua.

Pelissä ajettavana autona toimii Toyota Celica 4WD Turbo, joka voitti myös kyseisen vuoden aidon rallin maailmanmestaruuden Juha Kankkunen puikoissa.

Peli on toteutettu 2d:nä isometrisestä kuvakulmasta, mutta pelin autoon on mallinnettu valtava määrä asentoja. Tämä tekee pelistä muita autopelejä realistisemman, sekä animoinnin ja pelattavuuden kannalta. Usean kuvakulman ansiosta autolla on helpompi käsitellä ja autoa voi ohjata hienosti sivuluisuissa. Arcadekoneen ratilla on näin helppo käskyttää autoa ja se reagoi hienosti mutkissa. Pelin auton animointiin on toteutettu myös näyttävän näköiset katon kautta pyörähtämiset pahoissa kolaritilanteissa. Myös ratojen grafiikat on toteutettu kauniisti ja ratojen reunoilla on välillä melkoinen torikokous erilaista yleisöä.

Pelin huonoina puolina voidaan pitää hieman liian lähellä olevaa kameraa, joka haittaa mutkiin reagointia. Mutkat tulevat pelaajalle vastaan todella yllättäen, varsinkin, jos lasissa on 200 km/h vauhtia. Realistisuuskaan ei ole täysin pelissä kohdallaan. Auto kiihtyy hyvin nopeasti täyteen 200 km/h vauhtiin, jossa tulee vastaan täydellinen rajoitin. Täydessä vauhdissa on helppo ajaa lumella ja soralla ja melko tiukat mutkatkin taittuvat helposti yli 150 km/h vauhdissa.

Peli sisältää seuraavat eri rallit

  • Sanremo ralli
  • Rally of the 1000 lakes (Jyväskylän ralli)
  • Monte-Carlo ralli
  • Acropolis rallo

Radat sisältävät asvalttia, soraa, lunta ja pimeyttä, jotka vaikuttavat auton käyttäytymiseen erillä tavalla. Suurin vaikutus on kuitenkin pimeydellä, joka vaikeuttaa jo entuudestaan reaktioaikoja mutkiin.

WRC Jyväskylä RalliHauskana yksityiskohtana Jyväskylän rallissa kartan mukaan ajetaan pikku etappi kiertäen melkeen Jyväskylästä Kajaaniin ja siitä koukkaamalla Helsingin kautta takaisin Jyväskylään. Ulkomaalaisilla tekijöillä ovat menneet ehkä mittasuhteet vähän sekaisin.

Arcade kolikkopelejä saa vielä ostettua kunnostettuna esim. erilaisilta harrastelijafoorumeilta ja sivustoilta ja niiden hinnat pyöritävät 400 – 1000 € välillä riippuen kunnosta. Tässä yksi linkki myytävänä olevaan pelikoneeseen http://greensboro.craigslist.org/tad/5507052450.html

Peli ei muistuta klassista NetEnt Drive peliä, mutta siinä on toteutettu onnistuneesti samankaltainen tunnelma.

Pelistä on käännetty myös oma versionsa MS-DOS-versiona, joka poiketen alkuperäisestä arcadepelistä sisältää pieniä grafiikkamuutoksia.

YouTube video World Rally Championship pelistä

Vastaa

Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto