eve

Volkswagen Passat B1 eli (Typ 32) on Volkswagenin Passat-malliston ensimmäinen sukupolvi, jota valmistettiin aina vuodesta 1973 vuoteen 1980. Kyseinen malli edeltäneet Volkswagen Typ 3- ja Typ 4 -mallistot.

VW Passat MK1, esiteltiin 1973 viistoperäisinä kaksi- ja neliovisina automalleina, joissa niiden takaluukku aukeni ainoastaan takalasin alareunaan saakka. Seuraavana vuotena 1974 mallisto täydentyi viisiovisella Variant-farmarikorilla ja viistoperämalleista tuli seuraavana vuonna saataville myös monikäyttöversiot, joissa takaluukku aukeni ylös saakka.

Sen alusta ja tekniikka perustuivat Audi 80 -malliin, joka oli esitelty vuotta aikaisemmin. Kori oli kuitenkin täysin erilainen ja Giorgetto Giugiaron muotoilema.

Passat on tilava auto ja ajo-ominaisuuksiltaan toimiva ja vakaa. Sisätilat ovat melko hyvät istuma-asennosta johtuen ja äänieristyskin on parempi kuin Golfissa. Ilmanvaihto on melko tehoton, koska läpivirtauksen poistoaukot ovat ovissa. Varustelutaso oli niukka, kuten kaikissa Volkswagen-malleissa.

Vastaa

Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto