Karmann Ghia

Kategoriat:Karmann Ghia
Tagit:,
Retroautot.fi

VW Karmann ghiaKarmann Ghia oli Volkswagenin kaksipaikkainen coupé. Sitä valmistettiin vuosien 1955 – 1974 välisenä aikana yhteensä 466 856 kappaletta, joista 81 053 oli Cabriolet -mallia.

1950-luvun alussa Volkswagen valmisti taloudellista Kuplaa, mutta kun jälleenrakennus toisen maailmansodan jälkeen oli päässyt hyvään vauhtiin alkoivat asiakkaat vaatia tyylikkäämpiä ja urheilullisempia autoja. Tässä tilanteessa yhtiön johto näki tarpeelliseksi luoda imagosyistä asiakkaiden toiveita vastaava malli. Volkswagen teki sopimuksen saksalaisen koritehtaan Wilhelm Karmann GmbH:n kanssa auton valmistamisesta. Karmann kääntyi italialaisen Carrozzeria Ghia SpA-suunnittelutoimiston puoleen. Sillä olikin valmiina käyttämätön Chrysleriin tai Studebakeriin tarkoitettu suunnitelma, joka nyt muunnettiin Kuplan pohjalevylle ja tekniikalle.

Vaikka mallit jakoivat saman tekniikan, Karmann Ghian kori tehtiin käsityönä, mikä nosti merkittävästi auton valmistuskustannuksia ja hintaa Kuplaan verrattuna. Volkswagenin johdon hyväksyttyä uuden mallin sen ensimmäinen sarjatuotantokappale valmistui elokuussa 1955 Osnabrückin tehtaalta. Yleisön reaktio linjakkaaseen malliin oli innostunut ja jo ensimmäisenä vuotena autoa myytiin yli 10 000 kappaletta, mikä ylitti Volkswagenin kaikki myyntiennusteet.

Karmann Ghia Cabriolet -avomallia alettiin valmistaa vuoden 1957 elokuussa.

Koska Karmann Ghiassa oli sama 36 hevosvoiman moottori kuin Kuplassa, se ei teholtaan ollut erityisen urheilullinen, myös auton kori osoittautui hyvin ruosteherkäksi.


Viittaukset: Wikipedia.org – Karmann Ghia

Vastaa

Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto