Opel Rekord B

Kategoriat:Rekord
Tagit:, , ,
Tony

Opel Rekord BOpel Rekord B on Opelin vuosina 1965-1966 valmistama auto, jota tehtiin vain vuoden ajan. Autossa on edeltäjästään poiketen nelikulmaiset etuvalot, erilainen etumaski ja pyöreät tuplatakavalot kuten Opel Manta A:ssa ja Opel GT:ssä, jotka tulivat myyntiin hieman myöhemmin. Malli oli ikään kuin A-malli C-mallin tekniikalla. Sen ulkonäkö poikkeaa siis hyvin vähän A-mallista, kahdet pyöreät takavalot ovat ehkä paras tuntomerkki.

Poiketen edellisistä Rekord malleista B malli esitteli uuden nelisylinterisen moottorin, joka sisälsi nokka-akselin kannessa. Tosin kantta ei voitu vielä pitää OHC-kantena, koska nokka oli edelleen hieman alempana kuin venttiilien yläosat. Kyseessä oli GM:n Detroitissa suunnittelema moottorityyppi CIH (Camshaft in Head). Uusi CIH-moottori antoi Rekordille piristävän hevosvoimaruiskeen koko kierrosalueelle.

Opel Rekord B oli ensimmäinen Opel Rekord, jossa oli tarjolla 1900 s kone automaatilla.

Rekordin kaikki mallit sisälsivät jarrutehostinen, sekä edessä levyjarrut ja takana rummut, joka oli merkittävä parannus A-malliin, jossa vastaavaa varustelua oli saatavilla vain erikoismalleissa.

Moottorit

Kaikki moottorit ovat CIH -moottoreita.

  • 1.5 N – 60 hv
  • 1.7 S – 75 hv
  • 1.9 S – 90 hv
  • 2.6 – 100 hv (peräisin Opel Kapitän A -mallista

Viittaukset: Autowiki, Wikipedia.org suomi ja englanti

One Comment

  1. Markku
    21.11.2017 at 17:20

    Hieno automalli, varsinkin Coupe mallina.

Vastaa

Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto