Lombard RAC Rally

Retroautot.fi

Lombard RAC Rally MainosLombard RAC Rally on Red Rat Software-yhtiön 1988 kehittämä ja Mandarin yhtiön julkaisema rallipeli, jossa pelaaja pääsee ajamaan rallia A-ryhmän takavetoisella Sierralla. Peli julkaistiin Amiga 500, Atari ST ja MS-DOS järjestelmille.

Lombard nimi pohjautuu sponsorin nimeen, joka vetäytyi kuitenkin 19 vuoden jälkeen sponsoritoimista. Kilpailu pohjautuu kuitenkin Walesin ralliin.

Pelin ainoana autona toimii a-ryhmäläinen Ford Sierra Rs Cosworth

Kyseessä on silmistä kuvattu peli, mutta se on tehty kuitenkin täysin 2D-objekteilla. Auton sisäosat ja muut grafiikat ovat hienon näköistä ja kuljettajankin vaihteenvaihdot on myös animoitu, joskin hieman tökerön näköisesti. Myös auton keskikonsolin mittaristot pyörivät kuin nettikasinoiden hedelmäpelit ja kartanlukijan kartassa näkyy rallitaipaleen eteneminen. Valikkokaavioiden ulkoasu on myös hieno.

Lombard RAC Rally RapatieItse pelitilanne ja pelattavuus onkin sitten eri asia. Peli on kuvattu auton takapenkiltä ja kamera on aivan liian alhaalla. Tämä tarkoittaa sitä, että tietä näkyy vähän, jos ollenkaan. Ylämäkeen noustaessa näkyvyys on välillä todella huono ja mäen jälkeiset mutkat ilmaantuvat aina todella yllättäen. Myös auton käyttäytyminen on toteutettu melko huonosti. Auton kiihtyvyys on huono ja törmätessään johonkin auton vauhti tyssää täysin ja kiihdyttäminen huippuvauhtiin vie tuhottomasti aikaa. Auton ratin kääntö on myös hyvin hidas ja reagointi tiukkoihin mutkiin on ennakoitava ajoissa.

Pelin äänimaailmaa ei voi kehua. Ihan pelin alussa kuuluu pieni introääni, jonka jälkeen peli koostuukin auton tasaisesta hurinasta ja törmäyksistä aiheutuvista kolinoista.

Lombard RAC Rally TiePelissä päästään ajamaan niin asvaltilla, kuin sorallakin, mutta sen sisältö jää melko yksitoikkoiseksi ajamiseksi etappien välillä.

Pelin voi ladata vaikka www.abandonia.com osoitteesta:


Vastaa

Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto