Talbot Horizon

Kategoriat:Talbot
Tagit:, , , ,
Tony

Horizon on monikansallisen Talbotin 1977-1986 valmistama automalli. Kyseinen automalli oli alkujaan Simca-yhtiön suunnittelema, mutta se nimettiin Talbotiksi, kun PSA osti Chrysler Europen ja tämän mukana Simcan. Horizon tehtiin korvaamaan vaneneva Simca 1100. Auto onkin eräänlainen lyhennetty malli Simca 1307:stä, jonka PSA nimesi uudelleen Talbot 1510- ja Talbot Solara-malleiksi.

Talbotin Horizon mallia valmistettiin suurin osa Ranskassa ja Iso-Britanniassa, mutta sitä tehtiin myös Suomessa ja Espanjassakin.

Horizonin moottorivaihtoehdot olivat Suomessa 1.1, 1.3 ja 1.4 litraiset bensiinimoottorit ja 1.9 litrainen dieselmoottori. Suomessa muunnettiin 1.4 litraista mallia myös petroolikäyttöiseksi. Nämä bensiinimoottorit olivat läheistä sukua keskenään, niiden ensimmäinen malli oli käytössä jo Simca 1000:ssa.

Horizonia valmistettiin vielä vuoteen 1987, kunnes Horizoni korvattiin alkujaan Talbot Arizona nimisen Peugeot 309:llä. Horizonin sisarmallia Dodge Omnia ja Plymouth Horizonia valmistettiin kuitenkin vielä Yhdysvalloissa aina vuoteen 1990 asti.

Viittaukset: Wikipedia.org & Ajovalo.net, kuvat Pinterest

Vastaa

Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto