Retropelit vuonna 2023? Nämä ovat kolme parasta perinteistä autopeliä

Kategoriat:Yleinen
Tagit:, ,
eve

Retropelit ovat pelikategoria, joka houkuttelee sekä muistelemaan pelejä vuosien takaa, että kokeilemaan myös yksinkertaisempia pelejä. Monilla aikuisilla on hienoja muistoja ajoista kun ystävien kesken pelattiin tunteja samaa peliä. Autopelit olivat aikanaan hyvin suosittuja joten retrot autopelit kiinnostaa monia pelaajia tänä päivänäkin. Tällä sivulla käydään läpi vuoden 2023 kolme parasta retrotyylistä autopeliä.

Mikä retrossa vetoaa puoleensa?

Retrolla on oma viehätyksensä, joka on ihmisten mieleen. Kaipa kyseessä on se, että retro muistuttaa ajasta, jolloin elämä oli yksinkertaisempaa ja maailma näytti hieman valoisammalta. Monet ihmiset löytävät lohtua nostalgiasta pelatessaan klassisia pelejä, jotka muistuttavat heitä lapsuudesta. Konsolipeleillä ja tietokonepeleillä on maailmassa pitkä historia, joten myös moni haluaa muistella legendaarisia pelejä omasta lapsuudestaan ja nuoruudesta. Varsinkin Commodore ja Amiga tuovat hymyn huulille monille 70- ja 80-luvulla lapsuuttaan eläneille. 1980- ja 1990-luvulla myös Arcade peliautomaatit olivat monen mieleen, ja huvipuistoissa on edelleen pelihalleja missä kaikki saavat nauttia legendaarisista peleistä, varsinkin autopelit on siellä suuressa suosiossa vuodesta toiseen.

Kolme parasta autoteemaista retropeliä tänä vuonna

Vuoden 2023 parhaat autoaiheiset retropelit ovat tietysti makuasia, mutta joistakin peleistä huokuu sellainen laadukkuus, ettei niitä voida jättää mainitsematta. Parhaita retropelejä ovat ne, jotka vangitsevat vanhan koulukunnan pelien hengen ja tarjoavat samalla uudenlaisen käänteen. Tutustu seuraavaksi Retro Racers, Car Chase ja Bobsledding Derby peleihin, jotka koukuttavat pelaajia pelihalleissa ympäri maailmaa.

Retro Racers

Klassikkopeli Retro Racers on 2D-peli joka houkuttelee klassissella grafiikallaan ja ääneillään. Retro Racers-autopeli sijoittuu tulevaisuuteen, jossa autot ovat kehittyneet ja mutatoituneet kaikenlaisiin outoihin muotoihin ja kokoihin. Pelin tavoitteena on ajaa kilpaa näitä hulluja koneita vastaan ja kerätä kolikoita ja lisälaitteita matkan varrella. Pelissä on myös joukko erilaisia muokattavia autoja, mikä on tuttua monista muistakin autopeleistä. Pelissä on 12 erilaista rataa ja tästä pelistä on vaikea irrottautua ennen kuin jokainen autorata on ajettu läpi.

Car Chase

Toinen suosittu retro autopeli on ”Car Chase”. Tämä japanilainen retropeli julkaistiin vuonna 1988 ja se on ollut monien pelihallien suosituin autopeli siitä lähtien. Tässä pelissä pelaajat omaksuvat poliisin roolin, joka jahtaa rikollisia klassisessa kaupunkimaisemassa. Poliisi nimeltään Tony Gibson ajaa rikollisia takaa partnerinsa kanssa mustassa porschessa. Tässä pelissä on useita tasoja ja haasteita, jotka houkuttelevat ja kiinnostavat pelaajia. Pelissä on myös elokuvamaisia välivideoita ja upean näköisiä ja jännittäviä toimintakohtauksia. Tämä on ilman muuta peli, jossa ajamisen ja pulmien ratkaisemisen välinen tasapaino on juuri oikea.

Bobsledding Derby

Jos haluat jotain hieman kevyempää, tarjolla on ”Bobsledding Derby”, joka on myös monen pelaajan mieleen. Pelaajat ohjaavat kelkkailija ryhmiä, joiden on ajettava kilpaa radoilla, jotka ovat täynnä esteitä, kuten lumipalloja, liikkuvia alustoja ja jäisiä laikkuja. Ei mikään ihme, että tämä peli on löytänyt Suomesta omat faninsa. Pelaajan joukkueella on omat ainutlaatuiset taitonsa, joita voi käyttää selviytyäkseen jokaisesta radasta nopeammin kuin vastustajat. Peli tarjoaa ennen kaikkea upeita grafiikoita ja jos pelissä haluaa menestyä, on reitti valittava huolella.

Lopuksi voidaan todeta että vanhat klassikkopelit ei koskaan mene pois muodista. Haluamme kaikki aika ajoin palata aikaan jolloin suurin murheemme oli häviö autopelissä ja varsinkin siihen voiton tunteeseen kun ajat maaliin ennen muita!